Intens og seig dag

Det begynte å regne da jeg la meg igår kveld, og det regna gjennom hele natten. Jeg var giret på en tidlig start for å prøve å komme over Kvænangen. Det øste hardt da jeg pakket sammen teltet, og det fortsatte å regne mange timer.

Da jeg kom til Kågsundet ble den inntil da behjelpelige medvinden til en svært hard vind som kom inn fra siden. Det kom også sterke kastevinder og sikten var veldig dårlig pga det tunge regnet. Jeg kunne ikke padle de 7 km til Skjervøy under disse forholdene og klarte å finne et sted å gå i land. Var veldig sliten og tok med paraplyen og sitteunderlag til bak en svær kampestein. Satte meg ned for å komme meg, og så at sauer pleide å holde til der. Ble veldig kald og skalv mye til tross for at jeg var beskyttet mot vind og regn. Jeg kledde på meg to lag til over de to lagene jeg allerede hadde på, og spiste. Da ga skjelven seg etterhvert.

Halvannen time senere sluttet det å regne. Jeg fortsatte til nordspissen av Skjervøya. Det var flau vind på Kvænangen og jeg var fristet til å padle de 19 km over åpent hav der og da. Men jeg var sulten og skjelven etter formiddagens hendelser. I etterkant ser jeg at jeg burde gått i land der og spist, og så tatt turen over, men det var som om jeg ikke klarte å nullstille meg.

Spiste en løvbiff på Skjervøya (tettstedet) og kjøpte batterier og bananer. Etter mangfoldige samtaler om værmeldingen og nøye vurdering bestemte jeg meg for å padle til Seglvik. Det var rolig på fjorden. Det var meldt opp mot 10 sekundmeter mot kvelden, men værmeldingene var sprikende. Jeg hadde fire bananer. Spiste banan da det var igjen: 15, 10 og 5 km. Den siste i reserve. Noe skal man tenke på, og heller bananer enn at det kunne blåse opp til 10 mps. Været holdt seg rolig til natten.

Var svært sliten da jeg kom hit. Traff et hyggelig par, og fikk låne dusj. Han er fisker og fortalte å Kågsundet er beryktet for dårlige forhold. Så var det ‘senga’. Det blåste opp ila natten.