Lengter etter kysten!

Nå er det gått tre måneder siden jeg kom fram til Nordkapp. Tiden har gått veldig raskt. Tror aldri jeg har opplevd en høst som har gått så raskt! Men når jeg tenker meg om går livet ‘raskt’ her i Oslo. Med de fordeler og ulemper det fører med seg.

Noen dager siden gikk jeg oppover Karl Johns gate, og betraktet det yrende livet. Gateselgere, musikkanter, musikk fra butikkene og mengder med mennesker som var ute for å handle julegaver. Jeg begynte å spole tilbake og tok meg selv i å lengte tilbake til livet langs kysten. Det å stå opp med et eneste mål for øyet: Å padle 3-4 mil lenger nordover. Å slå av en prat med fremmede underveis hvis det passet seg, og å slå opp teltet på et passende sted.

Jeg tenker også på de dagene jeg tilbrakte på Gjesvær og ventet på godt nok vær til å runde Nordkapp. Det bodde mindre enn 200 mennesker der, og for å få til f.eks. en revy måtte alle stille opp. Men til gjengjeld kom også så å si hele befolkningen for å se på revyen! Det ble en stor hendelse. I Oslo er tilbudet nærmest ubegrenset, og da kan revyer (og mennesker?) lett drukne. Bare en liten betraktning nå midt i julestria.

God jul og godt nyttår!!!

Og takk til alle dere jeg traff underveis på turen!