Trening

I midten av mars begynte jeg med padletrening i Oslofjorden etter å ha kjøpt en tørrdrakt. Etter en del treningsturer fikk jeg i Påsken en brist i et ribbein, og siden da er det blitt dårlig med trening. Legen mener bristen skal bli helt bra til turen begynner, og jeg ønsker at den skal hele seg så godt som mulig. Derfor er det kun blitt noen joggeturer og sikkerhetskurs i det siste.

Siden det er blitt lite trening nå før turen satser jeg på halve dagsetapper til å begynne med. De første par ukene kommer jeg kun til å padle mellom én og halvannen mil hver dag. Etter de to første ukene satser jeg på at kroppen er klar for noe lengre dagsetapper.

Her følger en del bilder fra treningsturer i Oslofjorden.

Den første turen var 20. mars, og det var fortsatt kaldt. Vanntemperaturen lå på bare mellom tre og fire grader!

Det var som dere ser fortsatt snø på bakken, og rimelig kaldt. Jeg hadde godt med ull mot kroppen under tørrdrakten og flere par ullsokker på beina. Det jeg ikke tenkte på var enden min! Etter en time på vannet ble jeg veldig kald der, siden det å padle på denne årstiden nærmest kan sammenlignes med å sette seg i et kjøleskap!

Her tar jeg en velfortjent pause på Malmøykalven. Det var nokså kaldt og gjorde seg godt med et varmt måltid. Med bensinbrenner gikk det ganske raskt å koke opp vann. Det var også veldig godt å få av seg den øverste delen av tørrdrakten siden det fort blir varmt 'under panseret'... Men heller for varm i luften enn for kald i vannet!

Turen over var på omtrent halvannen mil. Siden jeg har slitt litt med senebetennelse tidligere ville jeg ikke være for ivrig til å begynne med. Men nå som ribbeinet har fått en liten brist er det blitt dårlig med trening, så istedet må jeg ta det veldig pent de første par ukene av turen. På en tur som kan vare opp til 18 uker gjør det ikke noe å bygge opp formen de første par tre ukene.

Bilde av innsiden av et fyr i Oslofjorden:

Ord blir fattige når man skal prøve å beskrive følelsen av å padle i indre Oslofjord på en still mars dag. Det er nesten som å bevege seg inn i en annen verden enn vår lille 'Metropol'. Så tidlig på året er det veldig lite med andre båter, og naturen har enda ikke helt våknet fra vinterdvalen.