59 km og padling fra solnedgang til soloppgang

Natt til idag sov jeg ikke så mye. Tror kroppen forventer å bli brukt hver dag, så etter to dagers hvile var den gira på å komme igang. Den fikk hvertfall en skikkelig økt idag: 59 kilometer

Dagen var grå til å begynne med. Regn, lavt skydekke og noe motvind. Syntes alt så gråere ut enn vanlig, men så kom jeg på at de nye solbrillene har grått glass, mens de som ble ødelagt hadde litt farge… Får oppsøke en shell stasjon i Sandnessjøen og kjøpe noen som gjør livet litt mer fargerikt… Det er fordelen med å betale kr 99 for solbriller 🙂

Etter 35 km padling kom jeg til Forvika. Klokken var halv ni på kvelden. Jeg ropte til en kar på land og spurte om det var noe matservering i området. Han nikket og pekte på et bygg like ved. Jeg løp opp og bestilte en fet laks med fet saus og ekstra poteter. Så dro jeg ned til kajakken, dro den lenger opp og fortøyde den.

Ble sittende ved to ektepar og vi kom etterhvert i snakk. De var veldig hyggelige og morsomme, og snart hadde vi sagnet om Helgelandsfjellene Lekamøy, Torghatten, de syv vilde søstre, Hestmannen og Sulitjelnakongen foran oss. Det var artig å lese og sette liv til landskapet jeg på det tidspunktet ikke visste jeg skulle padle gjennom til klokken fire på natten.

Økten etter pausen ble mye bedre. Vet ikke om det var fordi jeg hadde tatt av meg solbrillene, de hyggelige menneskene jeg hadde truffet, den fete laksen eller sagnet. Vinden hadde også snudd, så resten av kvelden og natten padlet jeg i medvind.

Nok en gang fikk jeg med meg en solnedgang og starten på neste soloppgang. Det var stille på sjøen, og til og med måkene som ellers hyler og bærer seg når de blir skremt opp, fløy avgårde stille. Like før jeg fant teltplass etter nesten 6 mils padling, seg hurtigruta stille forbi.