Kjerringkast på fiskefestivaldagene

Mange takk til Kåre Haugen og familie for koselig frokost idag tidlig! Det gjorde godt med et skikkelig måltid før økten startet. Og jeg kommer sent til å glemme de svært fargerike beskrivelsene av “Kjerring kast” fra brygga på Fiskefestivaldagene som ble servert på verandaen deres 🙂

Dagen begynte nokså sent som vanlig forsovet. Jeg hadde mål om å ta en standard etappe på rundt 30 km. Etterhvert skjønte jeg at det skulle nok en del til med all motvinden som var. Det gikk nokså sakte, og da jeg kom til Sandviksberget var det på tide med en pause. Jeg kom i kontakt med Ole og Audhild, og etter en tur i butikken ble jeg invitert hjem til de. De fortalte at de ofte satt med kikkert og speida utover fjorden. En gang så de en MTB (Motortorpedobåt) som kjørte rett på et skjær. Hele båten ble liggende i ufrivillig tørrdokk på skjæret. Audhild lagde deilig hamburger og pølser til meg, og etterpå fikk jeg bli med Ole til jobben hans og sjekket litt mail. Det gjorde godt å lese litt mail og lese hilsener fra dere i gjesteboka!

Så dro jeg utpå igjen, men det var en lei motvind. Målet var jo komme til Nord-Trøndelag, og nå er jeg inne på fyrmesterbygget til Buholmråsa fyr. En hyggelig kar lot meg overnatte her. Klokka er blitt tre på natta, og gutta her skal opp 7 for å jobbe, så det er nok på tide å køye nå. Mange takk for at jeg fikk overnatte i fyrhuset deres! Jeg liker steder som dette med mye sjel.

Det er meldt bedre vær imorgen – dvs mindre vind, så da satser jeg på nok en 30 km etappe, og forhåpentligvis litt mer!

God helg til alle dere trofaste lesere!