Kraftig medvind

Kom avgårde nokså sent etter koselig opphold hos Mari, Svein og Inger. God mat og en god porsjon hvile 🙂

Det blåste kraftig bakfra idag, men siden strekket jeg padlet er beskyttet av øyer lenger ute var det ikke så mye bølger. Det var dog ganske mange skjær. Siden vinden kom bakfra litt fra venstre lå jeg bøyd mot venstre omtrent hele dagen! Snittfarten ble 5.8 km/t.

Da jeg padlet over et åpent strekk på 4 km var det som om noen plutselig slo på en kraftig dusj rett bak meg. Skjønte ikke helt hva det var til jeg snudde meg og så en mørk grå søyle som nærmet seg raskt. Fikk akkurat tid til å slenge på sydvesten før det høylet ned over meg. Hver regndråpe lagde en 3-4 cm hvit søyle som stakk opp av havet. Det var som om det stakk opp tusenvis av nåler. Like plutselig som det hadde kommet ble det borte.

Da jeg kom til Stokkøya dro jeg opp kajakken og gikk opp til huset der og spurte om lov til å slå opp teltet. Jeg fikk varme vann til mat inne hos de, og spiste en torskegryte mens vi snakket sammen. Imorgen skal jeg hente pakke på posten her, og er veldig spent på den nye åra!