88 kilometer i luftlinje til Nordkapp

På den første dagen av september, har jeg padlet inn på det siste detaljekartet på hjemmesiden. Nå er jeg 88 km i luftlinje fra Nordkapp. Det er ikke rare greiene, men det blir lenger rundt øyer og nes, og det er meldt hardt vær til helgen som kan sinke meg.

Hver gang noen har spurt hvordan jeg skal få kajakken hjem har jeg sagt at det har jeg ikke tenkt på: Det største problemet er uansett å komme seg til Nordkapp. Men nå kan jeg nærmest lukte målet fra her jeg ligger i teltet… Faren min ringte NOR Cargo for å arrangere frakt av kajakken. Da de hørte hvor langt jeg har padlet og at jeg padler for en god sak ga de en KRAFTIG rabatt. Mange takk!

Naturen har endret seg nok en gang. Nå er fjellene blitt lavere, og landskapet er mykere. Det er mye lyng, og lite med trær. Det er blitt veldig enkelt å finne teltplass, og jeg fant et fantastisk sted inatt. Jeg liker denne litt golde typen natur.

Broren min tar fly til Alta imorgen, så det er godt mulig vi treffes allerede imorgen kveld. Håper det. Det blir i så fall første gang jeg treffer noen på denne turen ute i felten. Det skal bli godt å se en fra familien for første gang på lenge. Det er meldt stiv kuling her oppe om noen dager, så målet mitt er å komme meg til Havøysund innen den tid, så evt. værfast(e) dag(er) er der.

Idag ble det et race med klokken. Jeg måtte gjennom Kvalsundet før tidevannet snudde. Jeg padlet hardt men jevt i tre timer, og rakk å komme under brua i tide. Så ble det en pause på land og litt mat før turen fortsatte.