Traff på akrobatisk hval i Vargsundet

– Piece of cake
– Walk in the park
– Barnemat

Alle disse betegnelsene er passelige beskrivelser av padledagen idag, spesielt med gårsdagen friskt i minne… Mange takk til Knut og Merete på Hakkstabben for lån av hytta deres og ikke minst for at jeg fikk vasket klær! Det er første gang siden Tromsø, og for alt jeg vet er det siste gang… Det var også veldig artig å høre at Barbro overnattet hos dere da hun var på vei sørover!

Turen innover Vargsundet gikk veldig greit. Sjøen lå stille og fint, og det var til tider bra med medvind. Mens jeg var i telefonen hørte jeg plutselig en enorm pustelyd. Det var som en nise når den går opp for å puste, bare at det var 20 ganger så høyt og varte mye lenger. Jeg snudde meg, men da var det ikke noe å se i fjorden. Neste gang det skjedde så jeg en høy vannsprøyt stå opp fra vannet og jeg skjønte at jeg så den første hvalen på turen!!! Det var veldig spennende, og jeg dro fram kameraet raskt

Hvalen var bare ca 150 meter fra meg, men svømte vekk fra meg. Etterhvert begynte den å kaste seg opp i luften og tok noen saftige mageplask. Hver gang den landet var det som å høre et kanonskudd! Jeg trodde det var en spekkhogger, men nå som jeg har sett gjennom bildene tror jeg det var noe større! Har fått sjekket på internett nå, og det var en Humpback whale eller Knølhval på norsk (Megaptera novaeangliae) Den var hvertfall enorm, og jeg er glad for at den ikke ville leke med meg idag!

Mot slutten av dagen kom Halvard og hentet meg, og kjørte meg til Hammerfest hvor han bor med Marte. Mange takk for deilig kveldsmat, og lån av sengeplass. Artig å se hvordan dere har det her oppe i nord 🙂