Idag holdt ikke værmeldinga stikk…

Det var meldt svak vind fra sør – noe som hadde vært perfekt. Istedet ble det motvind fra første åretak. Heldigvis var den ikke så sterk de første timene.

Da jeg gjorde meg istand til å padle kom en kar som heter Jim bort og spurte hva jeg holdt på med. Han spurte hva målet for dagen var, og jeg svarte Øksfjord. Da sa han at jeg kunne bare ringe når jeg kom fram, så skulle jeg få låne seng, dusj og internett. Det er få ord som lyder så godt i øret på en som har vært på reisefot i mer enn 100 dager som den setningen han sa. Jeg takket og var fast bestemt på å komme meg til Øksfjord. Mange takk til Cort i Bergsfjord for lån av fasiliteter!

På slutten av dagen kom jeg til Samuelsnes og skulle ta den siste økta forbi Kollaren på 954 meter over havet. Der fikk jeg en SVÆRT hard motvind.

Siden det var meldt vind fra sør, og jeg ut ifra værmeldingen med stor sannsynlighet blir værfast imorgen var det bittert å måtte gi tapt når jeg var så nærme en varm seng og internett tilgang i Øksfjord. Er ikke så stolt av dette men jeg banna og sverta og var veldig pissed på at jeg ble stoppet av motvind. Like greit å få det ut av systemet!

Det blåste opp mer og jeg løp fram og tilbake mellom kajakken og teltet for å komme meg i hus før det ble for ille. Snart regnet det ute, og vinden ulte. Jeg var ganske deppa, og Conan the barbarian ble fattig trøst i forhold til et opphold inne med dusj og internett… Tanken på at jeg høyst sannsynlig må være her hele imorgen gjør ikke ting bedre.