On the sea again!

Deilig å endelig være ‘on the road again’. Det tar virkelig på mentalt å ikke kunne padle en dag eller to når jeg er så nærme Nordkapp.

Kom meg avgårde i 12 tiden. Det ble lite med pauser idag. Vær og vind var gunstige til en forandring. Det er blitt mer og mer klippelandskap, og det gjør det vanskelig å finne egnede steder å gå i land for å gjøre det alle må noen ganger ila døgnet. Spesielt de som drikker mye! Naturen er vill og vakker her oppe, og kameraet har vært framme mange ganger.

Det er så å si ikke dekning på mobilen nå bortsett fra i tettstedene langs ruten. Da jeg kom til Bergsfjorden traff jeg på en kar ved brygga og spurte om det var butikk her. Det var det svarte han, og det er jeg som driver den. Vi prata videre. Han fortalte at det er ca 120 fastboende her. Rundt en tredjedel av husene er sommerboliger og står derfor tomme det meste av året. De har eget kraftverk her som drives av vann fra den flotte isbreen Svartfjelljøkelen. Vannet kommer også derfra. Han som driver butikken lot meg låne dusj. Det var deilig å vaske av seg salt og svette…

Det er jevnt over ganske så mye kaldere nå, og det merkes på levetiden på batteriene! Ligger i teltet og hører bruset av smeltevannet fra isbreen. Det er meldt gunstig vindforhold imorgen, så jeg håper å dra unna en skikkelig økt og komme meg til Øksfjord. Gleder meg også til å dra innom butikken imorgen. Det er over en uke siden jeg har handlet sist.