Værfast på Andsnes. Sydvest sterk vind og svært urolig sjø.

Tusen takk til Signe, Einar og Geir for at jeg fikk være en del av familien deres mens jeg var værfast! Det satte jeg veldig stor pris på. Jeg lærte en god del om Andsnes de to dagene jeg var hos dere. Om hvordan dere måtte flykte innover i landet på slutten av krigen da Tyskerene brant ned så å si alle husene. Om den tunge jobben med å begynne å bygge opp nye hus og et nytt liv da krigen var over.

Å lese boka: Tragedien på Arnøya gjorde også sterkt inntrykk – spesielt siden jeg nettopp har padlet forbi øya. Den handler om Nordmenn som dro til Russland for å bistå i kampen mot Tyskerene. Det ble opprettet en radiostasjon på Arnøya som ga hemmelige beskjeder til Russland om bevegelse av Tyske skip slik at disse kunne torpederes av Russiske ubåter. Stasjonen ble etterhvert oppdaget, og hele 8 personer ble henrettet og de tre som var i hulen der spionasjen skjedde ble drept.

Takk også til Geir for mange artige historier fra dine år på Hurtigruta og Teater Caféen! Og opplesing av diktet: Til Motmæle.