Hoderegning og utrolig gjestfrihet hos Odd og Greta

I det siste er det blitt mye hoderegning på meg…

3 mil x 20 dager er 60 mil som er distansen jeg har igjen omtrentlig. Men så kommer værfaste dager og et siste stopp i Tromsø i tillegg. Fristen er den 19. september. Uansett hvor mye jeg sitter og regner får det lite utfall på om jeg når fram! Men: som et resultat av alle tankene rundt avstandene har jeg lagt inn ekstragiret nå! Det vil si at jeg padler en time eller to mer hver dag hvis det er hensiktsmessig.

Padledagen idag ble spesiell. Jeg padlet forbi øya jeg så på fra kantina i militæret ett år. Tjeldøya. Jeg har beveget meg til kartblad nr 12 på hjemmesiden. Det er deilig for nr 11 har vært blandt de tyngste. Jeg beveget meg også til det siste oversiktskartet foreldrene mine har sendt oppover. Jo! Og så er jeg i Troms nå! Jeg er ferdig med Norges lengste fylke! Hipp hipp…

Det ble en bra padledag siden jeg beregnet strømmen gjennom Tjeldsundet riktig. Medstrøm hele veien! Da jeg gikk iland på Lavika og hadde satt opp teltet kom Odd ned og spurte om jeg ikke heller ville overnatte hos dem. Det var jo lørdags kveld tross alt hadde kona Greta sagt. Jeg takket ja, og pakket raskt ned teltet. Odd var jaktmann i polare strøk på 60 tallet og har drevet med leteboring etter olje. Greta har drevet en fysioterapi klinikk i mange år. Tusen takk for deres deilige gjestfrihet! Artig å treffe godt voksne folk som dere med så mye spontanitet og barnlighet intakt! God tur tilbake til Danmark og Spania! 🙂