Første syn av Lofoten!

Mindre motvind idag enn igår kveld. Da jeg kom til Helnessund spurte jeg om det var butikk der. Det var det, og de jeg snakket med inviterte meg på frokost ombord. Mange takk for en hyggelig stund Henriette, Henrik og Henry! (Mener det var det dere het, men synes nå det ble litt mange H’er…?)

Så var det ut i motvinden igjen. Den tærer ikke bare på kreftene men også på sener og håndledd. Nesten uten å tenke på det tar jeg i hardere for å holde tempoet oppe, men det resultere på sikt i slitasje. Jeg forsøker derfor å ta lettere tak, men det er ikke så lett å huske bestandig!

Jeg gledet meg til å padle forbi alle øyene opp til Grøtøy. Her er det mange mange sjarmerende små øyer. Siden det var lavvann måtte jeg gang på gang snu fordi jeg ikke kom forbi. Jeg endte opp å padle i leia. Mens jeg hadde kameraet oppe kom hurtigbåten. Jeg ble skremt over hvor stille den kom! Det var jo noe motvind, og det var ikke før den var veldig nærme at jeg hørte den.

Da jeg kom til Nordskot ved Grøtøy var det nok for den dagen. Jeg traff jeg en kar, og spurte om det var noen plass jeg kunne slå opp teltet. Han tilbød meg å overnatte hjemme hos seg. Jeg takket raskt ja!

Det er veldig deilig med tak over hodet av og til! Jeg fikk låne dusj, og etterpå spiste vi en god middag! Senere på kvelden ble det sightseeing av stedet. Siden begge vertene hadde fått i seg litt, var det jeg som var sjåfør.

De viste meg skolen, gården Vidar kommer fra, det flotte gamle naustet med alle de gode luktene, fjellet de to norske Starfighter jagerflyene krasjet i 1971, Napoleons fall og mye mer. Mange takk for omvisningen Bodil og Vidar!

Ved naustet så vi alle fjellene i Lofoten som strakk seg ut i havet. Det var et flott syn!