Størknet salt på ansiktet og kalde karbonader

Idag har det vært motvind hele dagen. Det regnet mye inatt, så teltet var vått da jeg pakket det sammen. Etter noen km kom jeg til Kjerringøy. Det var dårlig med kjerringer der, men ei veldig søt og trivelig jente bak kassa i butikken, og litt senere var samme jenta bak kassa på kaféen som lå vegg i vegg.

Da jeg padlet over Folda var det mye småbølger som smalt inn i kajakken og sprutet opp. Etterhvert hadde jeg fått et solid dekke med størknet salt på ansiktet. Jeg padlet forbi Helløya og var innstilt på å fortsette over resten av Folda. En km nord for Helløya fant jeg det best å gi meg. Det hadde blåst opp enda mer. Det var utfordrende å finne et egnet sted å komme i land, for havet var urolig og dønningene gjorde det enda værre.

Jeg la meg på en 2-300 meter lang øde øy. Det blåste bra mye, og jeg slet litt med å få opp teltet. Hentet 3 steiner på 15-20 kg i fjæra for å tjore ned teltet. En aluminiumsplugg på noen gram er vel og bra, men jeg føler meg tryggere med 50-60 kg stein!

Før jeg la meg vasket jeg ansiktet med ferskvann for å bli kvitt det værste av størknet saltvanns sandpapir i ansiktet. Spiste noen kalde ferdigstekte karbonader, og så var det takk for idag…