Fårete smil på ansiktet

Idag fikk jeg kjøpt padlemuffer av Tor Jørgen Aandahl som er mannen man går til hvis man skal kjøpe padleutstyr i Bodø. (Eller padlutstyr som det heter her oppe) Han hadde lest artikkelen om turen i Avisa Nordland og ga pengene til utstyret til ME-saken! Det var veldig snilt gjort – mange takk!

Det ble en sen start på dagen. Jeg klargjorde 15 nye Dagens bilder, lastet de opp på hjemmesiden og skrev kommentarer. Det betyr at jeg har til rundt den 20. august med å komme meg til Tromsø og laste opp flere bilder. Det er et hardkjør å holde dere happy!

Etter nok en deilig middag hos familien Trymbo og så et farvel var jeg på sjøen igjen. Det så ut til å bli en flott kveld, og den første timen hadde jeg et fårete smil over ansiktet mens jeg speidet vestover mot en hææærlig solnedgang. Smilet ble etterhvert borte da det kom regn som varte resten av kvelden og hele natten.

Etter en stund så jeg det jeg trodde var en vakende fisk. Ved nærmere øyesyn så jeg det var en oter som nettopp hadde fanget en feit torsk. Den svømte mot land, og først da den var 7-8 meter unna så den meg. Den bråstoppet, halen i været og øynene ble dobbelt så store som i en tegnefilm. Så dykket den. Litt senere så jeg noen skygger i fjæra. Jeg tenkte ikke noe mer over det, men da jeg passerte stedet var det min tur til å bli overrasket. Det så ut som en torsk hadde klart å forville seg opp i fjæra. Jeg padlet nærmere og da falt ting på plass. Torsken hadde flere kraftige bitt over ryggen. Jeg hadde nok forstyrret oteren like før den skulle innta kveldsmåltidet.

Jeg padlet til sammen fem og en halv time, med bare ett kvarters pause. Det hjalp på med den gode middagen i magen og to dagers hvile. Jeg satte opp teltet i styrtregn og mørke. Det er ikke så koselig, men det går helt greit. Imorgen skal jeg forbi Kjerringøy. Gleder meg, og håper de har mat servering der!