Kaldere dager

Det er blitt kaldere her oppe nå. Da jeg la meg inatt var det under ti grader, og en kald sur vind kom fra nord. Det er også blitt litt mørkere. Så langt har jeg lest ting i teltet på det mørkeste, men nå må jeg begynne å bruke hodelykt.

Da jeg skulle plotte inn kart koordinatene idag så jeg at jeg er kommet til kart nr 10 av 15 på hjemmesiden. Det føles veldig godt! Jeg er kanskje ikke 2/3 av veien ennå, men så lenge jeg klarer å padle ett kartblad på hjemmesiden hver uke, skal dette regnestykket gå opp!

Takk til Inger og John Martin – Mimi og Marti som de kalles av Vilde på to år (barnebarn) – for lån av dusj, hyggelig prat ved frokost og ikke minst et nybegynnerkurs i nabostridigheter!

Idag var det medvind, og det resulterte i 34 km på 6 timer, og en snittfart på 5,7 km/t. Det blåste kaldt, og regnet mesteparten av dagen. Til tider kraftig. Snart hadde jeg på meg neoprenhansker, ekstra ull rundt underarmene, ull lue og sydvesten. Det var først mot slutten av dagen at jeg fikk varmen i kroppen.

For å gjøre ruten så effektiv som mulig ble det mye padling over åpne havstrekk. 3.5 km til Renga, 3.5 km til Setvikodden, 5 km til Nordgården, 3 km til Nordhamna og til slutt 6.5 km over skipsleia til Meløy hvor jeg befinner meg nå. Mot slutten av dagen blåste det kraftig, og det kom sterke vindkast, så det var ikke så fristende med nok en overgang over åpent hav og den trafikerte leia. Det hadde også begynt å bli mørkt.