Biffsnadder

Velkommen til alle kollegaer i DnB NOR! Her kan dere følge ferden mot nord. Hver dag oppdaterer jeg siden med ny dagsrapport, koordinater på kartet og et nytt bilde. Hilsen Stephen

– – – – –

Målet for dagen var å komme til Polarsirkelen, og slå opp teltet der. Men det var hard motvind fra første padletak, så jeg skjønte raskt at jeg neppe ville nå målet.

Da jeg kom til øyen Aldra var det lite fristende å padle rett nordover mot vinden, så jeg tok av til høyre for å padle rundt. Vinden var litt svakere bak øya, men til tider kom det svært sterk kastevind. Etter nesten to timer og bare 5 km gikk jeg i land for å fylle på vann og tenke litt situasjonen. Det gikk veldig sakte og tungt i motvinden, og det kom en jevn strøm med kald yr. Etter en lang tenkepause bestemte jeg meg for å prøve litt til.

Etter en stund så jeg et stort bygg med skilt utenfor og jeg øynet muligheten for et varmt måltid. Skuffelsen ble stor da jeg så det sto: Husflid og souvenirer. Ingen av delene er spiselige… Senere så jeg bokstavene AFE på en vegg og bremset opp og rygget for å verifisere den første K’en.

Femten minutter senere satt jeg med en biffsnadder og cola og snakket med to veldig hyggelige par fra Sveits. Stor kontrast til den kalde slitsomme tilværelsen på sjøen. Hun ene Sveitseren fniste og lo da jeg først kom inn, og jeg kan ikke klandre henne for det. Må ha sett rar ut i den dryppende tørrdrakten med en flytevest med alt tenkelig utstyr festet til den…

Sveitserne er på bilferie i norge og klagde over de høye alkohol prisene her. Jeg hadde ingen god forklaring enn avgifter. Vi snakket, og lo mye. De spurte om jeg ikke ble ensom og jeg svarte at øyeblikk som dette – å bli kjent med nye og interessante mennesker – gjorde at jeg sjelden ble ensom. Etter maten fulgte de meg ned til kajakken selv om det var kaldt, sent og yr i luften. Vi sa farvel, og jeg fortsatte et par timer til før jeg slo opp teltet.

Vinden hadde vunnet dagen, men jeg ble kjent med fire hyggelige Sveitsere. Grei deal