Teltplass på eng med to bonsai trær

Idag har det vært rimelig grått. En god del regn også, men jeg har flaks i den forstand at det var opphold da jeg pakket ned og slo opp teltet. Det regnet imidlertid da jeg tok første pause for å spise. Maten ble derfor inntatt under Sparebanken Sogn og Fjordane paraplyen. (Dette er en avtalebank med DnB NOR)

Det var rolig på sjøen, og derfor var det ikke noe problem å ta strekkene over åpent hav mellom Bruneset og Selnes. Det er artig å se hvor rett man kan padle langs kysten. Idag padlet jeg 35 km, og i luftlinje ble det 33,6 km. Det er ikke mye svinn! Alle dager er ikke slik, og dagen jeg runda Stadlandet er nok det beste eksempelet på en lite effektiv padledag.

Da jeg kom til øyen Hugla ble jeg veldig trøtt. Det er blitt litt for lite søvn i det siste. Siden jeg nærmest begynte å duppe av bak rattet fant jeg en steinstrand hvor jeg dro opp kajakken og la meg ned og sov en halvtime.

Klokken var nærmere midnatt da jeg satte over de 7 km over Sjona for å komme til Selnes. Prøvde å få inn noe på radioen, men det var dårlig forhold, så det ble stillhet istedet. Da jeg nærmet meg Selnes gikk jeg inn i Teltplass ‘modus’. Padlet forbi noen holmer som så lovende ut, men det var hundrevis av måker der som ikke hadde tatt kvelden ennå. Litt senere fant jeg et perfekt sted. En eng med to store og skjeve Bonsai trær på seg. Og ingen måker i nærheten. Jeg satte opp teltet nær en bakke med noen trær for å ha det så mørkt som mulig så lenge som mulig imorgen…

Søsteren min forteller hvor viktig det er å stappe i seg mat etter endt dag, men igår hadde hun nok ikke vært så fornøyd. Det ble en banan og en del sjokolade. Jeg var for trøtt til å lage mat, og karbonadene frista ikke så veldig…