Framme i Brønnøysund

Målet for dagen var å komme til Brønnøysund.

Etter en god natts søvn rett utenfor Otervika hørte jeg stemmen til to unge gutter – Joakim og Adrian – som hadde tatt turen fra vika for å sjekke om teltet mitt sto helt på skeive. Det så nemlig slik ut fra der de holdt til. Teltet sto greit det, og de fortalte at de hadde hatt besøk av Barbro som jeg traff en ukes tid siden. Jeg kledde å meg (Det blir fort varmt i et telt om morningen når sola står på) og ble med de hjem for å be om litt vann og lade opp mobil batteriet litt.

Først gikk turen over til Vendesund. Der var det servering på campingplassen, og i løpet av 35 minutter fikk jeg spist en deilig kyllingsalat. Alltid deilig å fylle på med mat man kan kjøpe underveis istedet for de tre alternativene jeg varierer mellom: Brød, havregryn og real turmat.

Da jeg skulle nordover og over Lyngværfjorden hadde jeg valget mellom å padle 10 km over åpent hav og spare et par km, eller følge land. Jeg valgte det siste alternativet siden det var stille på havet, og jeg ikke hadde drukket for mye på formiddagen. For å være helt ærlig er det i stor grad blæra som avgjør hvor lange strekk jeg padler over bare været er greit. Det må være en grusom ‘død’ å MÅTTE tisse 2 km fra land… Vil helst ikke tenke for mye over det scenarioet…

Turen opp til Brønnøysund gikk veldig bra, og det ble relativt lite med pausetid. Da jeg nærmet meg ble det motvind. Jeg var da på utkanten av byen, og padlet bort til en stor kai. Der sto en artig luring og prata med noen i en flott gammel tre seilbåt som het Shanty. Etterhvert fikk jeg fortalt hva jeg drev med og lurte på om jeg kunne overnatte på gresset like ved. Det viste seg at fyren har drevet campingplass i over 20 år! Han sa jeg kunne få låne et rom hos han. På det meste hadde han leid ut 72 sengeplasser, så det skulle ikke være noe problem. Dette passet veldig godt for jeg planlegger å ta en hviledag i Brønnøysund imorgen for å hente pakke i posten og snakke med avisene her. Og så er kollega Elfrid på sykkeltur i området, så vi skal treffes imorgen.

Idag kjøpte jeg et Vi Menn fordi det var en artikkel om mikrofly på forsiden. Da jeg kikket inni bladet viste det seg at det var det samme mikroflyet jeg så dagen før jeg runda Stadlandet! Det er bilde av flyet under ‘Dagens bilde’ hvis du blar deg litt tilbake. Det artige var at de hadde tatt bilde av meg i kajakken også. Flyet landet noen meter foran meg, og jeg hadde kameraet oppe og tok bilder. Artig måte å komme seg fram på!