Omvendtdag

Idag har vært en skikkelig omvendt dag:

– Trodde det skulle bli skyfritt hele dagen, men ble overrasket av tordenvær bakfra

– Trodde jeg skulle få padlet ganske langt, men det ble ‘bare’ 23 km

– Trodde jeg skulle legge meg alene i teltet som vanlig, men la meg alene i teltet (som vanlig)

Da jeg begynte å padle mot Klungvikstraumen var det varmt og lumert. Svetten rant og jeg tok et par salttabletter. Like før jeg kom til straumen hørte jeg plutselig brak bak meg som kom nærmere og nærmere. Da jeg snudde meg så jeg mørke skyer og et lyn. Lyn er ingen god kombinasjon med padling. Jeg håpet uværet ville passere bak meg, men innså snart at det ville spre sin våte bør over meg. Jeg dro opp kajakken, og fikk akkurat satt meg på en tørr og varmt stein før det begynte å pøse. La spruttrekket over beina, og overkroppen over der igjen. Sydvesten fikk æresplassen på toppen. Etter en stund sovnet jeg! Våknet 20 minutter seinere da uværet hadde passert, og en bråkete liten motorbåt peste seg oppover straumen. Jeg stakk opp hodet og vinket for å indikere at jeg ikke var blitt offer for et lynnedslag…

Turen gjennom straumen var artig. Det gikk fortere og fortere, og jeg fikk en maks fart på 16.5 km/t. Det er fort for en hav kajakk! Må innrømme at det var mer gøy enn skremmende, så jeg padlet på så hardt jeg kunne for å sette en respektabel HIGH SCORE for maks fart 🙂

På postkontoret på Ottersøya sendte jeg backup av bilder til Bønna (en kamerat) og klær til søsteren min. Begynner å bli lite med klær, men nok for den siste delen av turen…

Padlet videre nordover, og da det ble motvind padlet jeg mot et lite sted som heter Måneset. Der traff jeg to hyggelige damer jeg trodde gikk tur med en bikkje. Det visste seg at det var en enorm katt!

Jeg fikk slå opp teltet på gresset like ved huset deres, og senere fikk jeg låne sommerhuset deres til å koke opp vann til middagen. Det var blitt ganske sent.

Etterhvert kom jeg i snakk med sønnen i huset – Øyvind – som fylte 17 år idag. (Grattis med dagen!!) Han går på videregående, spiller el. gitar, har lagdhjemmesider for Heavy Metal band og er en kløpper på TV spill 🙂 Vi prata ganske mye, og det var med stor skuffelse jeg fikk høre at dagen i forveien hadde han og tre venner sittet oppe til langt på natt og spilt spill i nettverk!!! Verden kan være så veldig urettferdig iblandt… 😉

Takk for lånet av nettverket for å oppdatere sidene Øyvind.