Første halve hviledagen på 400 km

De to siste ukene har jeg padlet rundt 40 mil, og ikke hatt eller tatt en eneste hviledag. Einar og Elfrid som er venner av Anne som jeg kjenner bor 6-7 km øst for Rørvik. De var borte, men sønnen Håvard Martin var der og tok meg godt imot. Har fått vasket klær, dusjet, ladet mobil-, kamera-, PC- og MP3 spiller batteri. Har tatt backup av 1.600 bilder, og imorgen sender jeg de til en kamerat som vil ta en sikkerhetskopi før han sender spilleren tilbake. Deilig å ha en backup et HELT annet sted enn der jeg er.

Noen ord om lange turer…

Jeg gikk England og Skottland på langs i 1991. Etter ca 70 dager fikk jeg irritert hud som etterhvert ble sår der hvor sekken trykket mot ryggen. Jeg forsto ikke hvorfor, for etter så mange ukers vandring trodde jeg kroppen hadde vendt seg til ‘kjøret’. Etter å ha undersøkt nærmere skjønte jeg grunnen. T-skjorten jeg brukte hadde i løpet av turen gått fra å være myk og behagelig til å bli nesten som sandpapir. Selv om jeg vasket den regelmessig. Men bare der sekken trykket mot ryggen. Friksjon og svette hadde omgjort plagget til noe svært ubehagelig, men siden dette hadde gått over flere uker tok det litt tid før jeg forsto det.

Har hatt en lignende opplevelse nylig. På slutten av den forrige to ukers perioden ble jeg lett irritert under armene. Trodde det var tørrdrakten som kom for høyt opp under armene, men selv om jeg dro den ned fortsatte irritasjonen. Etter en del tenking forsto jeg hvorfor. Dere som er litt pysete trenger ikke lese videre…

Etter én dags padling er det én dags svette i superundertøyet. Etter to dager er det litt mer… Svette = salt og etter 10 dagers padling er det ehhh… SANDPAPIR under armene! Kjekt å finne ut av slike ting i tide… Prøver jo å vaske klær så ofte som mulig. Vurderer å vaske vekk det værste med litt ferskvann hvis problemet oppstår igjen.