Ørn og hjort

Dette har vært en veldig bra padledag. Bra men lang. Har padlet i til sammen 9 timer pluss noen timers pause.

Det første jeg gjorde var å padle en halv km sørover til en liten båthavn for å be om vann for jeg var nesten helt tom. Det er faktisk første gangen jeg har padlet sørover på turen, og det føltes VELDIG feil ut! Men godt jeg tok meg bryet for jeg skulle over Folda og det var dårlige muligheter for å få tak i vann før Abelsvær.

Det var en behagelig motvind da jeg padlet de 10 km over Folda. Behagelig fordi den var avkjølende men ikke for hard. Det var en god del lystbåter på sjøen.

Turen fra Abelsvær til Rørvik var fantastisk. Masse sjarmerende småøyer, mange småbåter som fisket ut i de små timer. Ett sted så jeg et godt fotomotiv – et tre som sto for seg selv, en skråning like ved og flotte skyer i bakgrunnen. Treet sto skjevt som et Bonsai tre. Solen var i ferd med å gå ned. Jeg kunne ikke la dette motivet gå fra meg, så jeg stilte kameraet inn på beste kvalitet (TIFF opptak og minst mulig blenderåpning for dere innvidde) og begynte å ta bilder. Stadig vekk tenkte jeg bildet kanskje ble bedre om jeg nærmet meg treet. Jeg padlet derfor 5-6 tak om gangen og vurderte hvordan det ville bli.

I øyekroken så jeg plutselig noe stort som beveget seg. Det var en ørn som hev seg på vingene rett ved meg. 5 sekunder senere lettet en til. De svevde majestetisk rett over meg før de forsvant.

Senere passerte jeg en annen øy og så en hjort som stakk hodet nysjerrig opp.

Jeg prøvde meg på et brunstbrøl jeg lærte av grandonkelen min som liten. Tror det var for elg, og det fungerte svært dårlig, for hjorten begynte å løpe så fort den kunne… 🙂 Ikke bare den, men to andre jeg ikke hadde sett før nå. Jeg begynte ubevisst å nynne den klassiske gitar melodien fra Hjortejegeren med Robert DeNiro for de av dere som husker den. En passende sang for anledningen.