Krysset Trondheimsleia

Dette ble en lang økt… Til sammen 9 timers effektiv padling, og tre timers hvile. Målet var å komme fram til Uthaug for å hente en pakke med åre og spruttrekk imorgen. På begynnelsen av dagen var det varmt, og jeg hadde veldig lite vann igjen. Så en bebodd hytte og fikk karra meg opp dit for å tigge litt vann. På disse trakter virker det som det ikke er så mye innlagt vann. Pulsen gikk i hundre da jeg gikk oppover. Beina blir ikke brukt så mye for tiden.

Bestemte meg for å krysse Trondheimsleia på det smaleste punktet ved Hamna. På den måten kunne jeg kutte et hjørne. Måtte derfor over 10 km med åpent hav til Kråkvågøya, men det var greit vær, og det går ikke skipstrafikk der. Denne dagen traff jeg forresten ikke et eneste menneske.

Da jeg kom til nordsiden av Storfosna som er siste øy før man må over skipsleia og kommer til fastland tok jeg en pause og tenkte litt over om jeg skulle ta de siste 7 kilometerene til Uthaug. Det nærmet seg midnatt. Pga tykt skydekke det var relativt mørkt. Siden kroppen og hodet var i bra stand dro jeg videre. Var trøtt og sliten da jeg slo opp teltet nærmere kl 2 på natta. Dra kajakken på land, fortøye den, sette opp telt, bære nødvendig utstyr til teltet, tisse, ta av våt tørrdrakt, av med fuktig superundertøy, spise litt og sove hardt og lenge…