Overrasket av kraftig fallvind

Det ble desverre en kort etappe idag. Det var meldt ca 8 sekundmeter og derfor var jeg ivrig på å sette avgårde, men siden jeg la meg først kl 6 på morningen ble klokka 14 før jeg startet.

Vinden ble sterkere utover dagen. Da jeg kom til Sørbotnen og skulle over til Nordbotnen fikk jeg en overraskelse. Skulle over et parti hvor fjorden jeg padlet på østsiden av fikk en fjord inn fra øst. Det er klipper på 600 meter som går rett ned i havet på Nordsiden. Da jeg var halvveis over ble vinden mye kraftigere, skiftet retning fra sør til øst og begynte å blåse meg utover i fjorden jeg padlet langs. Dette er den svært trafikerte skipsleia…

I vindkastene kunne jeg ikke padle. Måtte legge åra helt ned og lene meg inn mot vinden og åra for ikke å gå rundt. Mellom vindkastene forsøkte jeg å komme meg over til Nordbotnen før jeg ble blåst ut i fjorden. Det gikk med ca 50 meters margin…

Det regna selvsagt også. Etterhvert skikkelig øs pøs som pisket nedover det 600 meter høye fjellet. Så ingen annen utvei enn å sette opp teltet. Det fikk kjørt seg skikkelig. Jeg lo da jeg gikk de 150 meterne mellom kajakken og teltplassen. Nok en dag med masse regn. Kunne jo ikke gråte… Brukte for første gang alle 16 teltpluggene og 6 bardunene. Teltet holdt meg tørr og varm. Måtte bruke ørepropper for teltduken smalt fram og tilbake.