NEWFLASH!!!

Om 5-6 dager er jeg på Ulvesund fyr. Hvis dere vil sende: Kort, sjokkis, lange kjærlighetsbrev eller antioksydanta kan det sendes hit:
Stephen Løken
C/O Ulvesund fyr
6718 Deknepollen
NB: Bør være i posten innen torsdag! Dere kan lese mer om fyret her: www.fyr.no

Dette har vært den våteste dagen så langt. Hører det er sol på østlandet og i nordnorge. Hmmm – alle steder bortsett fra her! Det regnet jevnt og hardt til langt utpå dagen. Ringte Aktiv fritid og Bull ski og kajakk for å få tilsendt utstyr. Og min mor og søster for å be dem kjøpe og sende en del ting.

Siden det tunge regnet ikke så ut til å gi seg var det bare å bite tennene sammen og pakke ned alt i øs pøs. Resultat: en god porsjon vann i innerteltet. Så langt har jeg klart å holde det tørt, så dette var en dårlig start på dagen.

Jeg fulgte øyene nord for Hjelmo til Nordøyni. Det er den siste øya i denne lange kjeden med øyer. Spiste litt mer halvstekt brød før jeg krysset Fedjeoset.

Dette er det mest mentalt krevende strekket så langt. Det var én til to km sikt så jeg så bare grått foran meg og til sidene. Skipsleia går mange km lenger inn mot land, og sikkert ikke uten grunn! For første gang på turen dro jeg opp kompasset i tilfelle GPSen skulle svikte, og tok kurs mot Hellisøy. Dette hadde nok ikke hjulpet stort siden det var en god del strøm i havet! Hadde GPSen svikta ville jeg tatt kurs mot øst/nordøst.

Ferden gikk greit, men jeg følte meg veldig liten der ute. For det meste så jeg kun grått. Etter en knapp time var jeg framme. Fortsatte nordøstover etter en liten tissepause. Krysset over skipsleden og måtte gi på en del gass for å komme meg unna et stort skip. I det jeg kom inn mellom mange småøyer ble sikten redusert til bare 200 meter. Fant et sted å slå opp (det våte) teltet, spiste og la meg.